Новини

 

Откриване на новата учебна година

Откриването на новата учебна 2019/2020 година в СУ „Христо Ботев“ ще се състои на 16.09.2019г. от 9:00 часа.
Учениците да бъдат облечени с ученическите тениски с якичка.
Автобуси:
Ресилово – 8:20ч.
Овчарци – 8:45ч.
Сапарево – 8:20 и 8:40ч.

СЪОБЩЕНИЕ

Колективът на СУ „Христо Ботев“ гр.Сапарева баня организира благотворителна инициатива в помощ на Асен Гиздов от с.Ресилово, който се нуждае от средства за трансплантация на бъбрек.

Скъпи родители, призоваваме ви по повод откриването на Новата учебна година, да дарите парите заделени за цветя на учителя, за лечението на Асен Гиздов от село Ресилово. 42-годишният мъж, в момента е на хемодиализа и се нуждае от средства за трансплантация на бъбрек. Стойността на операцията е непосилна за семейството. За целта ще бъдат поставени кутии за дарения в училище. Благодарим ви!

2019/2020 г.

ПОКАНА

На 10. 05. 2019 г. (петък) от 17:30 ч.  ще се проведе родителска среща за родителите на учениците от VII клас.

Родителска среща е свързана с предстоящото национално външно оценяване и кандидатстването в средните училища на седмокласници.

Създаване на кът на тема „Есен“ 

Заключителни дейности по проект „Твоят час“

17 септември 2018г. – откриване на новата учебна година

И тази година дворът на СУ „Христо Ботев“ бе препълнен с развълнувани ученици, техните родители и роднини.
43-ма първолаци прекрачиха за първи път училищния двор и бяха посрещнати от първите си учители – г-жа Калдръмова, г-жа Сакаджийска, г-жа Бимбова и г-жа Ковачева. Всички първолаци получиха ранички, значки с логото на СУ „Христо Ботев“ и химикалки от кмета на община Сапарева баня Калин Гелев.          Водосвет за здраве и благоденствие бе отслужен от отец Димитър. 

 

 

 

Откриване на новата учебна година

Откриването на новата учебна 2018/2019 година в СУ „Христо Ботев“ ще се състои на 17.09.2018г. от 10:00 часа.
Учениците да бъдат облечени с ученическите тениски с якичка.
Автобуси:
Ресилово – 9:20ч.
Овчарци – 9:45ч.
Сапарево – 9:20 и 9:40ч.

2018/2019 г.

3 МАРТ

Рисунки за 3 март на учениците от 5/7 клас! виж тук

 

ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО

Учителският колектив към СУ „Христо Ботев“ гр. Сапарева баня подкрепи и се включи активно в мащабната доброволческа кампания „Да изчистим България заедно“, организирана от БТВ и с подкрепата на Министерство на околната среда и водите. В хода на кампанията бе почистен училищния двор.  виж повече

 

 

ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН

Дворът на СУ „Христо Ботев“ в Сапарева баня бе препълнен от развълнувани ученици, техните родители и роднини. С тържествено слово всички тях приветства директорът на училището г-жа Емилия Гелева.

Празникът започна с издигане на българския трибагреник под звуците на националния химн. По традиция, и тази година водосвет за здраве и благоденствие бе отслужен от отец Димитър.

С много емоции и сълзи в очите ученици, преподаватели и родители засвидетелстваха своето уважение и изпратиха учителката на началните класове Калинка Ортакчийска, която се пенсионира след близо 40 години като учител в СУ „Христо Ботев“. Г-жа Ортакчийска. виж повече

 

 

ПОКАНА

ДО РОДИТЕЛИТЕ НА УЧЕНИЦИ В СУ „ХРИСТО БОТЕВ“ – ГР. САПАРЕВА БАНЯ

избрани за представители на обществен съвет

Уважаеми родители,

На 30 март 2017г. от 17:30 часа ще се проведе събрание на родителите, което ще протече при следния дневен ред:

1. Излъчване на родители, за членове на Обществения съвет на СУ „Христо Ботев“

2. Излъчване на родители, за резервни членове на Обществения съвет на СУ „Христо Ботев“

ПОКАНА

за провеждане на заседание на Обществен съвет

На основание чл.7 ал.3 и чл.12 от Правилника за създаването, устройството и дейността на обществените съвети към детските градини и училища и във връзка с провеждането на първо редовно заседание на обществен съвет към СУ „Христо Ботев“ Ви уведомяваме, че заседанието ще се проведе на 16.03.2017г. от 17:00 ч в училище.

СУ „Христо Ботев“ отбеляза Деня на розовата фланелка

       Учениците от СУ „Христо Ботев“ в град Сапарева баня и тази година отбелязаха Деня на розовата фланелка – Световния ден против тормоза в училище.

     Открит урок и беседа за агресията проведоха психологът и ресурсните учители пред учениците от 3 „б“ клас. Децата участваха в различни ролеви игри, свързани с агресията и тормоза. Всеки един третокласник залепи собственоръчно написано послание върху дъската и прие да бъде посланик в борбата срещу тормоза в училище.

      Директорът Емилия Гелева и зам.-директорът Теменужка Добрева също подкрепиха кампанията „НЕ на тормоза, но не за ден!“ и присъстваха на открития урок в 3-ти „б“ клас.

      Във фоайето на първия етаж на сградата на училището бяха поставени и постери, изобразяващи розови фланелки. Всеки един от учениците на СУ „Христо Ботев“ имаше възможност да напише на тях своето послание за толерантност, приятелство, ненасилие и проява на добро.

ВАЖНО!!!

На 12. и 13.01.2017г. учебните занятия в СУ „Христо Ботев“, гр. Сапарева баня   ще започнат в 8:30 ч. и ще бъдат с продължителност 30 минути.

1 час – 8:30-9:00
2 час – 9:10-9:40
3 час – 10:00-10:30
4 час – 10:40-11:10
5 час – 11:20-11:50
6 час – 12:00-12:30
7 час – 12:40-13:10

Автобусите ще пътуват по следния график:

сутринта:
от Ресилово – 7:50
от Овчарци – 8:15
от Сапарево – 7:50 и 8:10

на обяд: 
За Ресилово, Овчарци и Сапарево – 12:40 /за учениците, които имат шест часа/
                                                                  13:20 /за учениците, които имат седми час/

следобяд:
за Ресилово, Овчарци и Сапарево – 16:00

 

ВАЖНО!!!

11-ти януари е неучебен за учениците в СУ „Христо Ботев“ – гр. Сапарева баня.   Със заповед на кмета на общината Калин Гелев, 11 януари /сряда/ 2017 г. е обявен за неучебен ден за всички ученици от СУ „Христо Ботев“ – гр. Сапарева баня.
Предвид усложнената зимна обстановка и възможните рискове за здравето на учениците ваканцията се удължава до 11-ти януари включително. Удължаването се налага поради невъзможността отоплителните инсталации в училището да постигнат необходимата температура за нормално и безопасно пребиваване на учениците в него.

ВАЖНО!!!

Дните от 5 до 10 януари 2017 г.  се обявяват за неучебни дни за учениците от СУ „Христо Ботев“, гр. Сапарева баня. Причините са влошената епидемиологична обстановка, по-ефективната превенция срещу грипа и метеорологичните прогнози за сериозни снеговалежи и минусови температури в цялата държава.
Учениците  трябва да се върнат в класните стаи на 11 януари (сряда). Пропуснатият учебен материал ще се наваксва чрез преструктуриране на учебното съдържание.

Отбелязване на 143г. от гибелта на Васил Левски

Апостолът на свободата – с това име живее още споменът за Левски, обрекъл живота си в служба на отечеството. Учениците от ПИГ 1 А и 1 Б клас посветиха седмицата от 15. 02. 2016г. до 19. 02. 2016г. на живота и неговото дело – разглеждаха книжки, гледаха презентация за живота и делото на В.Левски в часовете по занимания по интереси. Заедно със своите възпитатели.

12516315_1190876250945817_455097060_n

Проект „Най-оригинално чудовище“

На 10.12.2015г.  учениците от VА клас под ръководството на г-жа Мертакчийска и г-жа Добрева взеха участие в работа по проект на тема: „Най-оригинално чудовище“ – комбиниран урок по информационни технологии и български език и литература. Учениците трябваше да нарисуват някакво чудовище в програмата Paint, използвайки геометрични форми и инструменти за рисуване със свободна ръка, след което трябваше да опишат какво са нарисували. В следващия час учениците трябваше по готови вече описания на чудовища да се опитат да ги нарисуват в Paint. Целта на урока бе да се провери могат ли учениците да четат с разбиране.

 Час по програмиране Hour of Code

На 8 декемри 2015г. като част от седмицата на компютърните науки и образованието в ОУ „Христо Ботев“ се проведе час по програмиране Hour of Code с учениците от VIБ клас под ръководството на г-жа Мертакчийска. Hour of Code е организиран от Code.org с нестопанска цел, посветен на разширяване използването и изучаването на компютърни науки в повече училища, както и увеличаване броя на жените, занимаващи се с програмиране. Безпрецедентен брой партньори са се обединили в подкрепа на Часът на кодирането — включително Microsoft, Apple, Amazon, момчета и момичета от Клуб Америка и College Board. Учениците с интерес използваха блокове с код, като по този начин се запознаха с основите на компютърните науки като програмираха Алекс или Стив да преминат през симулираната част от света на Minecraft. За да програмират учениците използваха Blockly. Това е система от блокове, които може да влачат и пускат, за да напишат програмата. В действителност се използва Javascript код. На края на часа всички ученици получиха сертификат за успешно преминат първи час по програмиране.

12767581_1122420291123997_1677460987_n

         Ден на християнското семейство                               

На 20.11.2015 г. в читалище „Просветен лъч” гр. Сапарева баня, по случай празника на Християнското семейство в рецитал се включиха най-малките ученици от 1А и 1Б клас от ОУ „Христо Ботев” гр. Сапарева баня. Под ръководството на своите възпитатели Ц. Пехливанска и Т. Цупарска празника бе отпразнуван с много стихчета, танци и добро настроение.

 

 Конкурс за най- интересна пакост

Георги Гълъбов спечели конкурс за най- интересна пакост-Интересен конкурс посветен на детската книга. Литературен клуб „Петър Парижков“ търсеше най-интересната пакост. 10 ученици от ОУ Христо Ботев от 2 „б“ клас, полуинтернатната група се включиха в конкурса за най- интересна пакост. Учениците са разказали за своите най-големи пакости. 8- годишният Георги Гълъбов спечели първо място със своята пакост. Разказа, че семейството му имало гълъби, които отглеждало на тавана, един ден решил да ги нахрани. Той обаче сложил повече жито отколкото трябва и се уплашил да не му се карат, затова взел една кокошка от кокошарника. Тя обаче не успяла да изкълве цялото жито, станало късно и решил да върне кокошката, но за по-бързо я хвърлил от тавана. За щастие не е пострадала. И тъй като всяко едно от децата е споделило по една своя пакост, Теодора Цупарска, която е техен възпитател също си е спомнила пакост от детството. Децата обаче знаят, че пакости не трябва да правят. В училище за пакост се наказва, но само с учене.

10171173_1409404786001092_6367375221734839324_n

Работилница за мартенички

   Инициативата се проведе в ОУ „Христо Ботев“ гр. Сапарева баня по време на заниманията по интереси. Учениците от ІІ-ри б ПИГ и тяхната възпитателка Т.Цупарска проявиха голямо въображение и творчество за направата на мартеничките. Целта на създаването е както голямото желание на учениците да помогнат, така и кампанията „Мартенички за усмивки“ на сдружение „Усмивка“. Мартеничките ще бъдат използвани за набиране на средства за организиране на благотворителен бал за деца от аутистичния спектър под наслов „Бъди креативен, бъди включен, а не заключен“.

1947906_782407685126011_858664097_n1957598_782407511792695_1004435926_n